Alla vet vi att Väder och vind skadar våra hus men hur mycket det egentligen skadar är det inte många som tänker på. Vatten är det som kan vara allra mest förödande. Det tar sig in i små skrymslen och vid långvarigt regn så träcker det tillslut sig in i olika skrymslen och vrår. Det är därför det är så otroligt viktigt att försöka slussa vattnet bort från huset.

Där finns flera olika saker du kan göra för att hålla vatten borta från ditt hem och en bland de allra vanligaste och mest simpla att använda sig av är vattenavrinningssystem ofta ihågkomna vid namnet stuprännor.

I samband med takrenovering, takläggning eller fasadputs så hjälper vi er mer än gärna att också sätta upp vattenavrinningssystem. Dessa system hjälper till otroligt mycket då dem tar vattnet från taket och forslar bort. Ofta ner på marken och i en vinkel så att vattnet ska slussas bort från huset. Utan dessa system på hus så hade flera hus haft mängder med olika former av fuktskador vilket inte är speciellt bra då fuktskador allra oftast även leder till mögel vilket absolut inte är bra att andas in dagligen eller ens sällan.

Vattenavrinningssystemen gör verkligen stor nytta för ditt hem. Rören samlar upp vattnet från taket så att det inte behöver rinna ner längs med väggarna på huset. Visserligen kommer vattnet ändå ner på marken utan rören men fasaden får då ta väldigt mycket stryk och risken för att ditt hem ska bli vattenskadat är stor.

Stuprännorna hjälper till både sommar som vinter så länge du ser till att då och då rensa dem från löv och annan smutts som kan följa med vattnet ner i rören.

Idag är det så vanligt med stuprör och dåligt att vi oftast inte tänker på dem när vi tittar på ett hus. Dem är ju trotts allt så viktiga att varje hus har dem och det är verkligen ett system som gör att du sparar mycket pengar eftersom att du inte behöver renovera fasaden för vattenskador hela tiden.

Idag se husen näst intill konstiga ut om där inte finns något vattenavrinningssystem på dem, det är så vanligt att vi helt enkelt reagerar när någon inte har det.